Sremska Mitrovica – U toku prošle godine JP „Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“ pored izrade projektno tehničke dokumentacije za izgradnju povožnjaka i poluolimpijskog bazena, ugovorilo je i izradu dokumentacije za rekonstrukciju Solarskog trga i ulica u zoni Gradske pijace. Međutim da se ovi radovi obave u 2015. godini šanse su male.

Prema rečima Jovana Dobrića, direktora JP „Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“, projektno tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Solarskog trga i ulica u zoni Gradske pijace je završena i dostavljena Direkciji pre nešto više od nedelju dana, ali uzimajući u obzir raspoloživa sredstva izvođenje tih radova nije u planu za ovu godinu.

solarski trg panoramio

„Za ove radove trenutno sredstava nema. Mi ćemo svakako čekati da vidimo kako će planirane javne nabavke proći i ukoliko ostane novčanih sredstava težićemo da na nekom od rebalansa budžeta i izmena plana rada ubacimo i radove na rekonstrukciji Solarskog trga i ulica u zoni Gradske pijace“, rekao je Dobrić. Ukoliko ne bude novčanih sredstava ,rekonstrukcija Solarskog trga i ulica u zoni Gradske pijace izvršiće se u toku 2016. godine.

Građevinska sezona za JP “Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica” još uvek nije počela. Prvi radovi na terenu očekuju se da će početi u naredne dve do tri nedelje i obuhvataće radove na izradi fekalne kanalizacije, vodovoda, niskonaponske mreže i javne rasvete stambenog naselja Jalija.

Možda Vam se svidi i