Sremska Mitrovica – Početkom nedelje u fruškogorskom selu Bešenovu počeli su radovi na rekonstrukciji krova na objektu predškolske ustanove “Pčelica”.

Nakon inspekcijske kontrole objekat predškolske ustanove u Bešenovu kategorisan je kao objekat koji više nije za upotrebu zbog propuštanja krovne konstrukcije, vlage i oštećenja koju je ona izazvala. Kao rešenje problema dece koja od septembra treba da krenu u vrtić, pominjano je pregrađivanje jedne učionice u osnovnoj školi u Bešenovu, jer sredstva za rekontrukciju krova na ovom objektu nisu planirana budžetom MZ “Bešenovo” u 2015. godini.

4

„Tog trenutka kada sam čuo šta je rekla inspekcija obavio sam razgovor sa ljudima u selu i objasnio im da ne treba to da dozvolimo, kako zbog zbog dece i roditelja, tako i zbog same ove zgrade koja bi do sledećeg proleća preko zime verovatno propala skroz tako da ne bi mogli da je saniramo, već da je gradimo ponovo iz temelja“, rekao je Dragoljub Laketić, predsednik MZ „Bešenovo“.

1

On je objasnio da je savet Mesne zajednice Bešenovo u saradnji sa meštanima pokrenuo akciju sanacije krova, kojoj se priključila i PU „Pčelica“ iz Sremske Mitrovice koja je obezbedila potreban građevinski materjal.

„Direktorica „Pčelice“ nam je obezbedila materijal, mi smo obezbedili radnike i do 1. septembra bi svi radovi trebali biti završeni, tako da mališani mogu da krenu u vrtić“, za kraj rekao je Laketić.

U predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Bešenovu od septembra svakodnevno boraviće 11 mališana.

3

Možda Vam se svidi i