Prvi Jesenji maraton na Fruškoj gori, koji organizuje PSD “Železničar” iz Novog Sada, biće održan u subotu, 28. novembra.

Kako se navodi, ovaj maraton je isključivo sportsko-rekreativnog karaktera, odnosno nema takmičarski karakter, jer je akcenat na rekreativnoj aktivnosti, koja podrazumeva šetnju po šumskom pojasu Fruške gore, što će svakom učesniku doneti nagradu – mir i psihičko i fizičko opuštanje.

IMG_20151101_093146-1024x576

Organizatori su, za ovu priliku, odabrali kombinovanu stazu: ravniju i lakšu na početku, kako bi se maratonci “zagrejali”, nakon čega će uslediti deo staze koji pripada Ultra ekstremnom Fruškogorskom maratonu, gde će šetači pokazati svoju fizičku spremnost.

Kako iz PSD “Železničar” najavljuju, drugi deo staze odvešće maratonce kroz Dumbovački potok, niz Dumbovački slap, naravno, uz maksimalnu sigurnost.

Ukupna dužina staze iznosi oko 25,7 kilometara, a start i cilj su na dobro poznatom mestu- Popovici.

Kontrolne tačke kroz koje će šetači proći su Kraljeva stolica, Brankovac, Vrata raja, Zmajevac i izvor Zvečan.

Preliminarne prijave potrebno je poslati do 23. novembra, i to na imejl adresu: psdzeleznicar.ns@gmail.com, sa navedenim imenom, prezimenom i godinom rođenja.

Primanje i izdavanje kontrolnih knjižica vršiće se na Popovici od 7 do 8 časova, a sam start je zakazan za 8 sati, dok se prolazak svih maratonaca kroz cilj očekuje najkasnije do 17 časova.

Sama pravila, kao i savete o učešću na Maratonu, možete pronaći na internet sajtu “Železničara”, a mi verujemo da će ova vest iskreno obadovati ljubitelje prirode.

 

Sremske Vesti

Možda Vam se svidi i