Sremska Mitrovica – Mnogi od nas su se zapitali da li i koliko prodavac pri merenju ukrade na svojoj vagi, a ako želite to na licu mesta i da proverite to možete uraditi na kontrolnoj vagi koja se nalazi na samoj Gradskoj pijaci.

Kontrolna vaga na Gradskoj pijaci u Sremskoj Mitrovici postavljena je još 2005. godine, od tada je prošla jedna decenija, a veliki broj Mitrovčana još uvek ni ne znaja da ona postoji i da je njena upotreba besplatna.

kontrolna vaga1

Radnici na tezgama Gradske pijace znaju za ovu vagu, ali kako smo ispitali to nije slučaj i sa mnogim kupcima, pre svega misli se na kupce na „zelenom“ delu pijace.

Kkontrolna vaga nalazi se u prostorijama JKP „Komunalije“ na Gradskoj pijaci, a pored nje sačekaće vas jedna prijatna žena, koja će upaliti vagu i nakon merenja je ugastiti. Ona će vam objasniti da je merenje besplatno, da je vaga elektronska i vrlo precizna. Takođe će vas upozoriti da je maksimalna težina koja može da se na vagi izmeri 30 kilograma.

Prema njenim rečima stariji i redovniji kupci na pijaci za postojanje ove vage znaju i dolaze često, dok je to redak slučaj sa mlađim ljudima.

„Znam da ta vaga postoji i koristim je s vremena na vreme“, rekla je Branka, penzionerka iz Sremske Mitrovice.

kontrlona vaga2

„Do sada nisam znala da postoji, a ni gde se nalazi kontolna vaga, mislim da je to dobra stvar i počeću da je koristim“, rekla je Tatjana.

Kako smo saznali na Gradskoj pijaci, jedan deo prodavaca na tezgama čak i upućuje svoje kupce da sami izmere količinu proizvoda koji su kupili na kontrolnoj vagi, a kažu da je razlog tome zadržavanje mušterija i sticanje njihovog poverenja i odanosti.

kontrolna vaga

Možda Vam se svidi i