Sremska Mitrovica – Roditelji male Ljubice Adamić najavljuju proslavu povodom dve godine od uspešne operacije transplatacije srca.

Nakon operacije i uspešne rehabilitacije, Ljubica je ponovo u Zasavici sa svojim roditeljima koji su odlucili da 30. jula obeleže dve godine od uspešne transplatacije srca, i njen novi rođendan a ujedno i zahvale humanim ljudima i organizacijama koji su pomogli u prikupljanju novca.

Tim povodom 1. aprila mala Ljubica sa svojim roditeljima, posetila je Tomislava Jankovića, zamenika gradonačelnika, kako bi najavili proslavu i ujedno pozvali predstavnike lokalne samouprave koji su organizovali brojne donatorske akcije za transplantaciju srca maloj Ljubici.

22100_423247774515750_3470083030029652389_n
1. aprila 2013. godine u organizaciji lokalne samouprave održan je humanitarni koncert učenika muzičke škole „Petar Krančević“ uz pomoć nastavnika i profesora, u sali mitrovačke Opštine.

m

 

15. maja 2013. godine, uz podršku Skupštine Opštine Sremska Mitrovica, u SPC “Pinki“ održan je humanitarni koncert za Ljubicu Adamić.
Na koncertu su nastupili: Amadeus bend, Jovan Perišić, Leksington bend, Slavica Ćukteraš, Tanja Savić, Nemanja Stevanović, Šerif Konjević, Milica Pavlović, Akapulko bend, Dinča, Bane Mojićević, Goran Jakovljević – Jakov, Aureus bend i Vlada Romandić – harmonika.
Tada je uz pomoć ljudi dobre volje, a i nekoliko kompanija, prikupljeno i poslednjih 1.500 evra, koliko je nedostajalo do 120.000 evra, koliko košta operacija.

amadesus
22. maja 2013. godine, na stadionu FK Podrinje u Mačvanskoj Mitrovici u organizaciji lokalne samouprave organizovana je humanitarna akcija sa ekipom filma Montevideo.
Humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za transplataciju srca male Ljubice organizovao je ženski fudbalski klub Sremice, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica uz podršku velikog broja učesnika.

Glumci filma „Montevideo – Bog te video“ u humanitarnoj akciji za još jedan ljudski život i veseli dečiji osmeh odigrali su utakmicu između ekipe ženskog fudbalskkog kluba Sremice. Igrali su Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičićć, Predragć Vasić, Rade Ćosić, Nenad Heraković i ekipa javnih ličnosti iz Srbije. U ovoj humanitarnoj utakmici igrali su i čelnikci grada Sremska Mitrovica, među kojima su bili gradonačelnik Branislav Nedimović, zamenik gradonačelnika Tomislav Janković i predsednik Skupštine Grada Milan Kovačević.

Na kraju utakmice nerešeni rezultat 3:3 igračima nije bio važan kao ni gledaocima jer su svi došli da učestvuju u prikupljanju sredstava za pomoć maloj Ljubici. Tokom ove humanitarne akcije prikupljeno je sto trideset pet hiljada dinara.

mont

Ljubica Adamić

Nedugo po rođenju primećeno je da beba pati od kardiomiopatije, teške srčane bolesti, a jedina šansa je transplantacija u Beču, koja je koštala 120.000 evra.

Ljubica Adamić za čiju transplantaciju srca je novac sakupljen zahvaljujući dobrotvornim prilozima, operisana je 31 jula 2013. godine.

Posle višemesečnog ležanja u bečkoj klinici, gde je bila prikačena na mehaničko srce, Ljubica je dobila novo, odgovarajuće srce.
Ljubica je nakon transplantacije odmah ojačala, a telo joj je odlično prihvatilo novo srce.

Sledila je rehabilitacija, česta putovanja na relaciji Zasavica – Beč, a danas Ljubica je dobro zahvaljujući humanim ljudima pa je i vreme da se uz proslavu dve godine od operacije i kako kažu ponovnog rođenja Ljubice, na ovaj način zahvali humanim ljudima, rekli su roditelji male Ljubice.

Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika grada Sremska Mitrovica rekao je da su roditelji male Ljubice pozvali sve koji su pomogli akciju “ Za Ljubicino novo srce „, premijera Aleksandra Vučića, dnevne novine Kurir, glumačku ekipu kultnog filma “ Montevideo “ , ŽFK “ Sremice „, Ivana Gavrilovića, grad Sremsku Mitrovicu, Anu Bekutu i mnoge druge.

„Pozvani su svi koji su pomogli akciju – Za Ljubicino novo srce. Novac je važan, ali pobedila je humanost koju smo pokrenuli, a građani podržali – istakao je Janković.

Možda Vam se svidi i