Sremska Mitrovica – Tokom naredne nedelje Mitrovčani će, nakon dužeg vremenskog perioda, ponovo biti u mogućnosti da u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ pogledaju nekoliko filmova.

Na velikoj sceni pozorišta u Sremskoj Mitrovici u utorak 29. septembra sa početkom u 17:00 i 19:00 časova biće održane projekcije filma „Malci“ (3D, sinhronizovano).

„Malci“ („Minions“)
Priča o Malcima počinje od početka vremena. Počeli su kao jednoćelijski žuti organizmi, a razvijali su se vekovima i uvek su služilli najgroznijim gospodarima. Stalno neuspešni u zadržavanju ovih gospodara, od Ti Reksa do Napoleona, Malci su ostali bez gospodara kome bi služili i pali su u depresiju. Ali jedan Malac po imenu Kevin, ima plan i on će, uz pomoć bezobraznog tinejdžera Stjuarta i dražesnog Boba otići u svet da nađe novog zlog šefa kog će njegova braća slediti. Ovaj trojac će krenuti na uzbudljivo putovanje koje će ih na kraju dovesti do sledeće potencijalne gospodarice, Skarlet O’Pakić (Dubravka Mijatović), prvog najvećeg ženskog zlikovca na svetu. Oni će putovati od hladnog Antarktika do Njujorka ’60-ih, a završiće u Londonu gde će se susresti s najvećim izazovom do sad: spašavanjem Malaca od istrebljenja

projekcije filmova

Istog dana na istom mestu sa početkom u 21:00 čas biće održana projekcija filma „Pored mene“.

„Pored mene“
Olja (Hristina Popović) je gimnazijska profesorka istorije, mlada, puna entuzijazma, i zainteresovana za alternativne metode edukacije. Živi u braku sa slikarom Uglješom (Dragan Mićanović), čija je poslednja izložba izazvala burne reakcije u javnosti. Grupa huligana upravo tu izložbu vidi kao povod da je napadne. Snimak napada kače na internet. Narednog dana, Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobilne telefone, zapreti odlaskom u policiju ako sami ne prijave krivce, i u afektu odlučuje da ih zaključa u školskoj zgradi dok to ne urade. U školi, igrom slučaja, nema ni interneta. U želji da zajedno reše problem, ali i iz nemogućnosti da napuste školsku zgradu, učenici počinju da komuniciraju. Tokom jedne noći, o sebi i svojim drugovima iz razreda, saznaće više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali. Ta noć će zauvek promeniti njihove živote, stavove i razmišljanja.

U sredu, 20. septembra sa početkom u 17:00 časova, na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ biće održana projekcija filma „Malci“, projekcija filma „Lavirint: Beg kroz zgarište“ zakazana je za 18:45, dok će projekcija filma „Pored mene“ početi u 21:00 čas.

„Lavirint: Beg kroz Zgarište“
U sledećem poglavlju epske sage „Lavirint“, Tomas (Dilan O’Brajen) i Ledinaši moraju da se suoče sa najvećim izazovom do sada – misterioznom i moćnom organizacijom „WCKD“. Potraga za dokazima o „WCKD“ odvešće ih na Zgarište, opustošeni predeo ispunjen nezamislivim preprekama. Nakon što su udružili snage sa pokretom otpora, Ledinaši ulaze u borbu sa superiornim neprijateljem i otkrivaju njegove šokantne planove.
Drugi nastavak naučno-fantastičnog hita „Lavirint“ („Maze Runner“) stigao je u bioskope pod nazivom „Beg kroz Zgarište“. U postapokaliptičnoj budućnosti, družina momaka predvođena mladim Tomasom, nakon bega sa Ledine okružene misterioznim lavirintom, započinje novu avanturu. Film „Lavirint: Beg kroz zgarište“ zasnovan je na drugom delu serijala romana Džejmsa Dašnera. Nadovezujući se na kraj prvog dela, reditelj Ves Bol u u ovom naučnofantastičnom trileru prikazuje glavnog junaka Tomasa i Ledinaše, Njuta (Tomas Brodi-Sangster) i Terezu (Kaja Skodelario), kako se suočavaju sa najvećim izazovom do sada – misterioznom i moćnom organizacijom „WCKD”.
U filmu pored Dilana O’Brajena glume i Natali Emanuel, Kaja Skodelario, Tomas Brodie-Sangster, Ejdan Gilen, Đankarlo Espozito, Ki Hong Li, Patriša Klarkson, Lili Tejlor, Beri Peper i Roza Selezar.

Možda Vam se svidi i