Prodat Mitros!

Sremska Mitrovica- Na sastanku koji je održan danas tačno u podne, Odbor poverilaca doneo je jednoglasno odluku da prihvati ponudu austrijske kompanije “Gierlinger holding” i da proda objekte mitrovačkog preduzeća „Mitros”, za 800.000 evra.

Kako je 18. decembra jedinu ponudu za kupovinu ovog preduzeća uputila austrijska kompanija „Gierlinger holding“, Odbor poverilaca nije odmah prihvatio ponudu, zbog toga što je ponuđena cena od 800.000 evra manja od 50 odsto procenjene vrednosi ovog mitrovačkog preduzeća.

Međutim, nakon održanih sastanaka i nakon okupljanja bivših zaposlenih radnika u mitrovačkoj industrijskoj klanici i fabrici konzervi “Mitros”, Odbor poverilaca je danas, dva dana pre isteka roka, doneo odluku o prodaji ovog mitrovačkog preduzeća.

Kako je za radio „Ozon“ rekao Toplica Perić, predstavnik sindikata bivših radnika “Mitrosa” sastanak sa gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem je održan pre dva dana, i većina radnika koji su nekada bili zaposleni u “Mitrosu” poručili su da podržavaju ovu prodaju i da lokalna vlast ima njihovu punu podršku.

“Bili smo na sastanku sa gradonačelnikom, na kojem smo mu poručili i pokazali da većina radnika koji su nekada bili zaposleni u “Mitrosu” podržavaju njegovu prodaju i da lokalna vlast ima punu podršku da istraje u prodaji”, rekao je Perić.

Okupljeni radnici podržali su prodaju „Mitrosa“ zbog toga što je ideja kupca “Gierlinger holding-a” da ova kompanija zaposli 300 radnika i da nedeljno preradi oko 1.000 svinja.

Gierlinger holding je firma koja postoji 10 godina, ima dve fabrike, jednu u Bukureštu u Rumuniji, a drugu u Tamašiju u Mađarskoj.

Ova firma bavi se proizvodnjom mesnih prerađevina za čitavu Evropu.
Prodaja njihovih proizvoda je čak 90 odsto, svim prodajnim lancima u Evropi, dok manju količinu proizvoda ova firma distribuira u maloprodajne objekte.

Objekat u Mađarskoj konkretno je specijalizovan za pančetu, odnosno slaninu. Predstavništvo firme „Gierlinger holding’’ (GMBH) je u Austriji, u mestu pored Linca, dok je u Beogradu osnovana firma „Gierlinger holding’’ DOO.

You May Also Like