Srbija/Sremska Mitrovica -„EPS Snabdevanje“ nastavlja prinudnu naplatu gde god opomene i isključenja ne daju rezultat. Osam i po odsto građana duguje više od polovine ukupnog duga. Prvi krug prinudne naplate ima efekta.

„Podsećam da smo podneli prinudni postupak protiv 126 hiljada dužnika i u međuvremenu smo naplatii 20 odsto duga od ukupno milijardu i 250 miliona dinara duga“, kaže Radovan Stanić iz „EPS Snabdevanja“.

strujomer-456x250

Ipak, u Komori izvršitelja kažu da je čak trećina predmeta za prinudnu naplatu struje nenaplativa jer je ustanovljeno da su dužnici na koje se vode brojila preminuli.

„U predmetima u kojima su lica umrla pre nego što je započet postupak ti će predmeti biti odbačeni jer tu praktično stranka ne postoji. U predmetima u kojima je u toku postupka dužnik umre, tu će se napraviti jedan prekid i čekaće se ostavinska rasprava da bi se postupak mogao nastaviti“, kaže Svetlana Manić, zamenica predsednika Komore izvršitelja.

„Nažalost ima slučajeva da naslednici nisu preveli brojilo na svoje ime. Ali mi nećemo odustati od naplate i na ovim mestima pokrenućemo, postupak naslednika. Ako ih nema biće obustavljena električna energija odnosno isključena brojila i neće biti novog gomilanja duga“, rekao je Radovan Stanić.

Prema nepreciznim podacima izvršitelji su od juna 2012. u celoj Srbiji za prinudnbu naplatu primili oko pola miliona predmeta samo za komunalije i struju.

Izvor:RTS

Možda Vam se svidi i