Sremska Mitrovica – Načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić danas je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući ugostio osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u karateu.

Prvenstvo je održano u periodu od 27. maja do 1. juna u portugalskom gradu gradu Santa Remo, učešće na takmičenju uzelo je oko 900 karatista iz 21 evropske zemlje, među kojima i 6 takmičara KK “Sirmium” iz Sremske Mitrovice, koji su nastupili kao članovi karate reprezentacije Srbije.

Postignuti su sjajni rezultati, osvojeno je čak sedam medalja i to četiri zlatne, dve srebrne i jedna bronzana medalja.

karatisti

“Pre deset dana KK “Sirmium” je postao prvak države u generalnom plasmanu, tako da smo zasluženo imali najveći broj takmičara u reprezentaciji Srbije, što smo medaljama dodatno i opravdali”, rekao je Stanislav Raković, trener i sportski direktor karate kluba “Sirmium”.

Sa dva zlata okitio se Dušan Stanišić, koji je osvojio prvo mesto i u kategoriji borba i u kategoriji kate. Po jednu zlatnu medalju u katama osvojili su Mladen Nedimović i Marko Garić. Srebrne medalje osvojile su Miliica Kuzminac i Đorđe Grujić, dok je bronzu osvojila Anastasija Pavlešin.

“Pre svega bih iskoristio priliku da ispred Grada i Gradske uprave za sport čestitam treneri i karatistima KK “Sirmium” na ovom izuzetnom uspehu kojim su pokazali da imaju jedan kontinuitet u radu. Ovo je svakako jedan dobar razultat ne samo za njih i klub nego za ceo mitrovački sport“, prilikom prijem rekao je Ilija Nedić.

On je najavio da će prema programu podrške uspešnih pojedinaca osvajači medalja biti i adekvatno novčano nagrađeni.

Naredno važno takmičenje koje čeka karatiste “Sirmiuma” jeste Svetski kup za decu koji će se održati u septembru u Mariboru u Sloveniji.

Možda Vam se svidi i