Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici načelnik za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić organizovao prijem za mitrovačke osnovce, učesnike državnog finala „Sporstkih igara mladih“.

Finale „Sportskih igara mladih“ održano je tokom protekle nedelje u Beogradu, na Adi Ciganliji. Na ovom takmičenju Sremsku Mitrovicu predstavljalo je ukupno 119 učesnika i koji su osvojili je 13 medalja i to dve bronzane, tri srebrne i osam zlatnih, što Sremsku Mitrovicu čini najuspešnijim gradom na ovom takmičenju.

1

Mitrovčani su se takmičili u devet od deset disciplina, jedina disciplina u kojoj nije bilo predstavnika iz našeg grada jeste stoni tenis. Medalje su osvojene u 9 disciplina, a jedino je izostala medalja u rukometu.

Bronza je osvojena u ženskom fudbalu i odbojci na pesku za devojčice. Srebro u odbojci osvojili su i dečaci i devojčice, a srebrnom medaljom se takođe okitio i Igor Opačić, koji je bio drugi u trci na 60 metara.

Zlato u šahu je osvojio Aleksa Zubac, dok su Miljan Krstić i Natalija Pejaković bili najbolji u tenisu. U disciplini između dve vatre za decu 2006. godište i mlađe Mitrovčani su takođe bili prvi, kao i u odbojci na pesku za dečake. Zlato je osvojeno još i u košarci za dečake, košarci za devojčice i fudbalu za dečake 2004. godište i mlađe.

2

Sremska Mitrovica je u ukupnom plasmanu bila ubedljivo najbolji i najuspešniji grad sa osvojenih 34 boda. Iza Mitrovice sa 15 bodova nalazi se Prijepolje, a zatim Novi Sad, Kruševac i Novi Pazar sa po 12 bodova

„Naš grad još jednom je pokazao da je najbolji u sportu i zaista od 29 gradova učesnika u Sportskim igarama mladih biti najbolji je veliki uspeh“, rekao je Nedić na prijemu.

On je čestitao deci, njhovim rodtiteljima, kao i timu koji je sve ovo organizaciono sproveo i poželeo im puno uspeha na Regionalnim sportskim igrama mladih u Splitu.

3

„Vrlo sam zadovoljan rezultatim, nerealno su dobri, postavljen je jedan standard koji će teško ko moći da ponovi u sledećim generacijama. Svi rezultati su odraz velikog rada, kako klubova, dece, roditelja, tako i Sportskog saveza Grada koji godinama organizuje takmičenja za decu na osnovnom nivou i priprema ih za ovaj vid turnira i takmičenja. Sremska Mitrovica je izrazito sportski grad i ovoga puta se to i pokazalo“, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Grada Semska Mitrovica, Nemanja Crnić.

4

Na Regionalne Sportske igre mladih u Splitu koje će se održati krajem avgusta meseca otputovaće 40 najboljih Mitrovčana.

Možda Vam se svidi i