Sremska Mitrovica – Zahvaljujući Gradskoj upravi za obrazovanje, laboratorija za CNC tehnologije (Computer Numerical Control) u Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Sremskoj Mitrovici dobila je jednu izuzetno korisnu mašinu za obrazovanje tehničara za kompjutersko konstruisanje.

Za potrebe ovog smera, a u cilju formiranja jedne savremene laoratorije kupljenja je CNC glodalica. Za njenu kupovinu izdvojeno je oko 500.000 hiljada dinara. Sredstva je većim delom obezbedila GU za obrazovanje, dok je jedan deo obezbedila i sama škola.

tesla

„Ove školske godine počeli smo da opremamo jednu savremenu laboratriju za CNC tehnologije, u sklopu toga smo u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje nabavili CNC glodalicu. Ta glodalica je edukativna mašina, minijaturna, mala, ali sasvim dovoljna da decu obučimo da je programiraju i da mogu na njoj naučiti da rade dosta raznih stvari iz te oblasti“, rekao je direktor STŠ „Nikola Tesla“, Milisav Danićić.
On je najavio da je u planu za narednu godinu kupovina još nekoliko mašina i opremanje još jedne laboratorije.

tesla4

„Cilj mene kao direktora, od kada sam došao na ovu funkciju jeste ta deca nakon završenog školovanja imaju znaje koje mogu praktično da primene, da mogu da rade“, dodao je Daničić i objasnio da zahvaljujući ovoj mašini učenici smera tehničar za kompjutersko konstruisanje nakon završetka školovanja biti osposobljeni za programiranje kompjuterski pravljenih mašina.

tesla3

Možda Vam se svidi i