Potpisan protokol o prekidu štrajka prosvetara

Sindikati i ministar Srđan Verbić verifikovali Sporazum o rešavanju spornih pitanja, kao i Poseban kolektivni ugovor.

Na štrajk je i zvanično stavljena tačka, pa će od ponedeljka u svim osnovnim i srednjim školama časovi trajati 45 minuta. Ministar prosvete dr Srđan Verbić i predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika i Sindikata radnika u prosveti potpisali su u petak Sporazum o rešavanju spornih pitanja, kao i Poseban kolektivni ugovor.

skola
Subotom će se odrađivati samo skraćeni časovi posle 18. februara.Sledeće nedelje škole koje štrajk nisu prekinule 18. februara, već su do sada imale nastavu od po 30 minuta, moraće da dostave planove nadoknade.Nakon toga će im biti uplaćen deo plate za februar i mart koji im je prvobitno zakinut zbog skraćenih časova.

Štrajkači kažu da će radnih subota sigurno biti, ali manje jer će se nadoknađivati samo skraćeni časovi tokom poslednjih osam dana februara i celog marta. Nadoknada aprilske nastave biće izgleda dobra volja, jer im za te dane plata neće biti smanjena.

A svim sindikatima, i onima koji su štrajk prekinuli u februaru, ako i ovim koji će od ponedeljka normalizovati nastavu, Ministarstvo je ispunilo zahteve koji se tiču kolektivnog ugovora i uvođenja platnih razreda.

You May Also Like