Sremska Mitrovica – Danas je zamenik predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Zoran Miščević položio venac na grobnicu interniranih srpskih ratnika iz Prvog svetskog rata na Pravoslavnom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Venac je položen povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja Sremske Mitrovice u Prvom svetskom ratu, a u okviru Novembarskih dana.

spomenik3

“Kažu da je sećanje jedan vid nade, a ko ima nade za budućnost vraća se u prošlost. Upravo zbog neke prošlosti, zbog ljudi koji su svoje živote dali ovde, zbog neke hipoteke prošlosti, zbog generacija koje dolaze mi smo generacija i narod koji je u obavezi da se seti nekih stvari, jer setiti se znači ne zaboraviti i vratiti bar mali deo duga pokolenjima. To je i razlog zašto smo danas ovde, da pamtimo neke stvari koje su uticale na našu istoriju, da cenimo svoju prošlost i na konto svih tih vrednosti koje su postojale i te hipoteke prošlosti gradimo nešto novo”, rekao je Miščević prilikom polaganja venca.

Spomenik interniranih srpskih ratnika iz Prvog svetskog rata nalazi se na starom pravoslavnom groblju u Sremskoj Mitrovici, a već po tradiciji, 5. novembra svake godine venac polažu predstavnici lokalne samouprave kako bi odali poštu srpskim ratnicima.

spomenik2

spomenik

Možda Vam se svidi i