Pokrajinski sekretar za nauku o konkursima za unapređenje visokog obrazovanja

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov posetio je Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmium u Sremskoj Mitrovici. Povod su aktuelni konkursi za finansiranje projekata u oblasti nauke i visokog obrazovanja, o čemu je sekretar održao kraću prezentaciju.

prof 1

„U nekoliko navrata sam sa direktoricom Škole imao razgovore šta bi trebalo da unapredimo da i dalje ustanova nastavi ovakvo funkcionisanje. Po uspešnosti i po radu ova ustanova se nalazi u gornjem domu visokog obrazovanja. Prepoznali su kretanje tržišta i akreditvoali nov smer informatičar tako da uz tradiciju školovanja vaspitača imaju i tržišno orijentisan smer, što je zasvaku pohvalu,“ rekao je pokrajinski sekretar Vladimir Pavlov.

 

Profesori i studenti Visoke škole pripremili su nekoliko projekata za unapređenje nastave, povezivanje sa lokalnom zajednicom, i u oblasti održivog razvoja, rekla je prof. dr Slađana Milenković, direktor Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmium.

Posle današnjeg predavanja dobili smo ideje za još nekoliko projekata, dodala je direktor, u oblasti povezivanja obrazovanja i privrede.

prof 2

Sekretarijat je prošle godine finansirao rekonstrukciju dotrajalog poda u svečanoj sali tj. velikom amfiteatru Visoke škole i popravku 300 stolica sa 700.000 dinara uz 200.000 dinara koliko je uložila Škola sopstvenenih sredstava. U Visokoj školi se nadaju da će i ove godine na konkursu biti odobreno nekoliko njihovih projekata.

You May Also Like