Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, večeras 24. novembra sa početkom u 18:00 časova u Yucon kafeu u Sremskoj Mitrovici održaće se pesničko veče „Poetskom rečju STOP NASILJU NAD ŽENAMA“.

Ispred internacionalne organizacije „SCUOLA DI POESIA – SCHOOL OF POETRY“ – delegacija Srbije, Udruženja Balkanskih umetnika u Subotici i Udruženja srpsko ruskog prijateljstva, uz pomoć Književne zajednice Sremske Mitrovice na čelu sa Mirjanom Marković, na prostoru bivše nam države, tj. u svim zemljama regiona organizuju se akcije koje pre svega, negiraju svaki vid nasilja, s posebnim akcentom na nasilje nad ženama.

festival poezije sremska mitrovica

U okviru ovih aktivnosti, zakazan je skup pesnika koji će svojim autorskim poetskim vapajem, pozvati ljude na razumevanje, suzbijanje svakog vida nasilja, pogotovo nad ženama. S tim u vezi, ovoj akciji, na jednom od mnogobrojnih lokacija u regionu, u Sremskoj Mitrovici, pridružuje se I sestrinstvo Manastira Sveta Petka na Fruškoj Gori, na čelu sa igumanijom, majkom Antoninom. Mati je I sama iskazala želju da svojim poetskim delom da doprinos ovoj akciji, koje će lično kazivati na skupu u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i