Sremska Mitrovica – U sredu, 29. jula takmičenjem u tenisu na pesku počinje manifestacije ”Leto na Savi” u organizaciji Sportskog saveza grada i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu. Tim povodom u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je održana konferencija za medije.

Kao i prošle i ove godine u okviru manifestacije “Leto na Savi” realizovaće se niz sportskih takmičenja za dečake i devojčice. Neke od novina u odnosu na prošlu godinu jeste da će biti organizovano takmičenje u višeboju i odbojka na pesku za seniore, kao i sportski kamp za decu.

“Leto na Savi” zvanično počinje takmičenjem u tenisu na pesku koje će se održati na terenu za odbojku na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici u sredu, 29. jula u 09:00 časova. Istog dana, na istom mestu u 17:00 časova počinje takmičenje u fudbalu na pesku za devojčice 1998. godište i mlađe, a nakon toga odigraće se i nekoliko revijalnih utakmica starijih uzrasta.

U 17 časova i 30 minuta, takođe u sredu, 29. jula na livadi sa leve strane restorana Probus na Gradskoj plaži počeće atletsko takmičenje koje Sportski savez grada organizuje u saradnji sa Atletskim klubom “Srem” za decu 2004. godište i mlađe.

U četvrtak u 17:00 časova održaće se takmičenje u fudbalu na pesku za dečake 2004. godšte i mlađe.

U petak u 17:00 časova kod prostorija kajak kluba “Val” održaće se tradicionalno takmičenje u plivanju koje Sportski savez grada organizje u saradnji sa plivačkim klubom “Sremska Mitrovica”. Istog dana, takođe u 17:00 časova održaće se takmičenju u rukomet na pesku za dečake i devojčice 2000. godište i mlađe, kao i nekoliko revijalnih utakmica starijih uzrasta.

Centralni dan manifestacije zakazan je za subotu. U 09:00 časova na košarkaškom terenu na Gradskoj plaži će se igrati mini tenis, tenis prilagođen najmlađim, a ovo takmičenje se relizuje u saradnji sa teniskim klubom „Sava“, koji će organizovati i malu obukutenisa  za decu.

U 17:00 časova počinje najmasovnije takmičenje – fudbal na pesku za dečake 2000. godište i mlađe. U isto vreme na livadi sa leve strane restorana Probus krenuće poligoni takozvana “Mala olimpijada” namenjena najmlađim dećacima devojčicama.

Letnji višeboj, igre bez granica za seniore i seniorske parove, rekreativce i sve zainteresovana ljude koji dolaze na plažu, takođe je zakazan za 17:00 časova. Takmičari će snagu odmeravati u nekoliko disciplina u parovima.

U 17:00 časova na terenu za košarku započeće takmičenje u poligonima, a od 18:00 časova turnir u basket 3 na 3. Na terenu 2 i 3 za odbojku igraće mešoviti parovi od pionira do seniora.

U nedelju, 2. avgusta od 17:00 časova odbojka na pesku. Ovo takmičenje Sportski savez Grada Sremska Mitrovica realizuje u saradnji sa Gradskim odbojkaškim savezom.

Promoteri ovogodišnje manifestacije biće četiri mitrovačke sportistkinje karatistkinja Iva Vinković, Aleksandra Tadić odbojkašica, Aleksandra Bakša rukometašica i atletičarka Nikolina Šuman.

Prijave za učešće na takmičenjima mogu se podneti na licu mesta na Gradskoj plaži.

Možda Vam se svidi i