Sremska Mitrovica – Danas su zvanično počeli dugo najavljivani radovi na izgradnji nove ograde oko katoličkog groblja u sremskomitrovačkom naselju “Blok B”.

Dužina nove ograde iznosiće ukupno 500 metara, dok će visina ograde biti 2 metra. Biće ograđene ukupno tri strane groblja na kojima je stanje postojeće ograde izuzetno loše.

“Odlučili smo se na ovu investiciju iz prostog razloga što prvenstveno imamo veliki protok dece ovde koja idu ka i iz Osnovne škole “Jovan Popović”. S obzirom da je ograda bila u izuzetno lošem stanju, sklona padu predstavljala je zaista potencijalnu opasnost za sve prolaznike”, rekao je Vladimir Petković, načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove.

11

Radovi bi, prema rečima Petkovića, trebalo biti završeni u roku od mesec dana, a sve u zavisnosti od vremenskih uslova.

“Višedecenijski problem koji je opterećivao meštane ovog dela grada, a samo oni koji žive ovde zaista znaju koliko problem je predstavljala ova ograda, nadamo se da će u narednih 30ak dana biti rešen. Na taj način građani koji dolaze da odaju počast svojim najmilijima moći će to da odrade na dostojanstven način, a takođe građani koji koriste saobraćajnce oko groblja, a tu pre svega mislim na naše najmlađe sugrađane, biće bezbedniji”, rekao je Miroslav Jokić , načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

12

Kompletnu procedure oko realizacije i sprovođenja postupka javne nabavke uradila je služba za javne nabavke Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Grada Sremska Mitrovica, a sve u saradnji sa katoličkom crkvom.

Vrednost radova iznosi 3.500.000 miliona dinara sa PDV-om, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica. Izvođač radova je Građevinsko zanatska firma “Ukras” iz Laćarka.

Možda Vam se svidi i