Sremska Mitrovica – Pored Beograda, Niša i Kragujevca, Grad Sremska Mitrovica ove godine je odabran da bude domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3 na 3 koji će se održati sutra na Gradskom trgu.

Prema rečima organizatora preko noći Trg Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici postaće mali basketaški centar, jer će pokrovitelji turnira FIBA tokom noći postaviti teren sa specijalnom podlogom na kome će se turnir i odigrati.

Turni se organizuje u saradnji Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaškog saveza Vojvodine, Uprave za sport Grada Sremska Mitrovica i Sportskog saveza Sremske Mitrovice.

basketball-game-400

Takmičarske kategorije su:
– SENIORI – 16 ekipa
– U18 JUNIORI 1997 – 7 ekipa
– U16 KADETI 1999 – 8 ekipa
– U18 JUNIORKE 1997 – 2 ekipe

Prvi na teren izlaze kadeti od 10:00 časova, zatim juniori tačno u podne, dok će utakmice senior početi u 14:00 časova.

Po pravilima FIBA utakmice se igraju dok jedna od ekipa ne osvoji 16 bodova, a vreme za napad je ograničeno na 14 sekundi.

Nagrade po kategorijama:
– SENIORI
Nagrada za 1. mesto je učešće na međunarodnom turniru u Francuskoj, grad Bordo, datum će biti naknadno objavljen, KSS obezbedjuje plaćanje putnih troškova, smeštaj o trošku organizatora turnira, plaketa za ekipu, medalje za igrače
Nagrada za 2. mesto je novčana nagrada u iznosu od 20.000,00 dinara, plaketa za ekipu, medalje za igrače
Nagrada za 3. mesto je sportska oprema koju obezbedjuje KSS, plaketa za ekipu, medalje za igrače
Tri prvoplasirane ekipe u kategoriji seniora se direktno plasiraju na završni Finalni turnir 3X3 Prvenstva Srbije, u Beogradu 8. avgusta 2015.godine, a pobednici tog turnira plasiraće se na turnir u glavom gradu Rusije, Moskvi.

– U18 JUNIORI 1997
Nagrada za 1. mesto je sportska oprema koju obezbeđuje KSS, plaketa za ekipu, medalje za igrače
Nagrada za 2. mesto je plaketa za ekipu, medalje za igrače
Nagrada za 3. mesto je plaketa za ekipu, medalje za igrače

– U16 KADETI 1999
Nagrada za 1. mesto je sportska oprema koju obezbeđuje KSS, plaketa za ekipu, medalje za igrače
Nagrada za 2. mesto je plaketa za ekipu, medalje za igrače
Nagrada za 3. mesto je plaketa za ekipu, medalje za igrače

– U18 JUNIORKE 1997
Nagrada za 1. mesto je sportska oprema koju obezbeđuje KSS, plaketa za ekipu, medalje za igračice
Nagrada za 2. mesto je plaketa za ekipu, medalje za igračice
Nagrada za 3. mesto je plaketa za ekipu, medalje za igračice

Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu oduševljena prilikom da Grad Sremska Mitrovica bude domaćin ovog turnira, prilikom koja je pružena samo malom broju gradova u Srbiji svesrdno je pomogala u njegovoj organizaciji.

1

“Pre svega zahvalio bih se Košarkaškom savezu Srbije što nam je omogućio da sutra da budemo domaćini Otvorenog prvenstva Srbije u basketu, kao i svim ljudima koju su uzeli učešća u organizaciji, Sportskom savezu Grada, Organizaciji Radosno srce, KK “Podrinje”, i svim onim košarkaškim radnicima koji će omogućiti da Sremska Mitrovica bude domaćin jednog zaista velikog spektakla”, rekao je Ilija Nedić na konferenciji za medije koja je organizovana povodom održavanja turnira.

Nedić je iskoristio priliku i pozvao sve ljubitelje basketa, ali i one koji to nisu da sutra posete sremskomitrovački Gradski trg, a kao dodatni motiv najavio je i dolazak nekih bivših košarkaški reprezentativaca Srbije.

Možda Vam se svidi i