Sremska Mitrovica – Još samo pet dana je ostalo nezaposlenim licima i nezaposlenim osobama sa invaliditetom da se, ukoliko su zainteresovani, jave ne konkurs koji je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje.

NSZ je krajem juna meseca, tačnije 29. juna, raspisala javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom.

pitajtensz1

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblasti socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode, a cilj ovog konkursa je realizacija programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu.

Pravo učešća na javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju organi teritorijalne autonomije i organi jedinica lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je tri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, a kako ističu iz NZS, filijala Sremska Mitrovica, novčana nadoknada iznosi 15 hiljada dinara za svako angažovano lice, bez obzira na stručnu spremu.

Konkurs traje još pet dana, odnosno do 20. jula. Više informacija zainteresovani mogu dobiti u NZS, filijala Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija 31 ili putem telefona na broj 022/ 638-801.

Možda Vam se svidi i