Sremska Mitrovica – Tradicionalno, kao i prethodnih godina u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica juče je organizovan svečani prijem đaka prvaka.

Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica je i ove godine svim prvacima obezbedila prigodne poklone u vidu školskog pribora, a pored pribora svaki đak prvak dobio je i knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, čije izdavanje je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Agencija za bezbednost saobraćaja.

„Danas zvanično počinje nova školska 2015/2016 godina. Prijem prvaka smo zamislili kao jednu kraću priredbu starijih đaka koji kreću u 5. razred. Nakon priredbe dvi prvaci će zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicama otići u učioice koje su specijalno opremljene za njih“, rekla je Svetlana Milovanović, direktor Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” prilikom prijema đaka i kratko dodala da je u matičnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ upisano dva razreda đaka prvaka.

IMG_0260

Načelnica Gradske uprave za obrazovanje, Mirjana Pjevac koja je prisustvovala prijemu đaka prvaka u „Pinkijevoj“ školi u ime Grada kratko je poželela svima prvacima uspešnu školsku godinu.

Ove školske godine broj đaka prvaka u sremskomitrovačkim osnovnim školama je veći nego 2014/2015. godine. Prošle godine u prvi razred krenulo je ukupno 690, a ove godine 759 đaka.

Možda Vam se svidi i