Sremska Mitrovica- Konkursi za prijem učenika i kadeta u vojne škole otvoreni su u ponedeljak, 16. februara i trajaće do 31. marta 2015. godine, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U Vojnu gimnaziju biće primljeno 90 učenika, u Vojnu akademiju 99 kadeta, dok će na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biti primljeno 25 kadeta, piše u saopštenju.

Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole treba da podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka.
Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Najavljujući konkurs za vojne škole, rektor Univerziteta odbrane general-major dr Mladen Vuruna istakao je da će kadeti koji uspešno završe školovanje u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije, što znači da ih čeka siguran posao.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada, navodi se u saopštenju.

Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.

Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda – službe.

Više informacija možete pročitati OVDE:

Možda Vam se svidi i