„Otvoreni dan“ u mitrovačkoj kasarni

Sremska Mitrovica – Jedinice 1. brigade kopnene Vojske u Garnizonu Sremska Mitrovica u subotu 30. maja organizuje akciju „Otvoreni dan“ u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00 časova u kasarni „B.P.Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

Kasarna u Sremskoj Mitrovici će po četvrti put otvoriti svoje kapije za sve građane dobre volje u cilju boljeg međusobnog razumevanja, približavanja i upoznavanja javnosti sa organizacijom života i rada u jedinicama 1. brigade Kopnene Vojske.

U toku akcije biće prikazan deo operativnih sposobnosti jedinica koji podrazumeva prikaz sredstava ratne tehnike kao i prikaz veština i sposobnosti pripadnika jedinica iz Garnizona Sremska Mitrovica.

PLAKAT (4)

Svim posetiocima biće omogućeno razgledanje i rukovanje pojedinim sredstvima i naoružanjem, vožnja borbenim vozilima i obilazak prostorija u kojima vojnici žive i rade.

U saradnji sa gradskim organima vlasti organizuje se posebna izložba fotografija iz Velikog rata, kulturno-umetnički program i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi i potpisivanje donorskih kartica. Takođe posetioci će moći da prisustvuju i sportskom nadmetanju između pripadnika Garnizona i ekipe Grada Sremske Mitrovice.

Svojevrsnu najavu događaja Mitrovčani će moći da vide u centru grada u četvrtak 28. maja u vremenskom periodu od 11:00 do 13:00 časova.

Kasarna „Boško Palkovljević Pinki“ nalazi se u Planinskoj ulici bb u Sremskoj Mitrovici.

You May Also Like