Sremska Mitrovica – Danas je u prostorijama Carske palate u Sremskoj Mitrovici po prvi put otvoren Međunarodni prodajni turistički eko etno festival „Zvuci, ukusi i mirisi tradicije“.

Čast da otvori Festival pripala je dr Nenad Ivanišević, državnom sekretaru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, koji je pozdravio sve okupljene i organizatorima poželeo da ovaj Festival postane tradicionalni.

festival2

Na Međunarodnom festivalu „Zvuci, mirisi i ukusi tradicije“ učestvovaće osamnaest gradova i opština koje su članovi grupe zainteresovanih strana Drina – Sava, a koji se nalaze u okviru Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi. U Srbiji to su gradovi Sremska Mitrovica, Loznica, Šabac, opština Šid i Bogatić, u Bosni i Hrecegovini to su Bijeljina, Brčko, Ugljevik, Lopare, a u Hrvatskoj to su  Ilok, Lovas, Tovarnik, Nijemci, Vrbanja, Drenovci i Gunja.

festival3

„Projekat ABDA Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope započet je pre tri godine i zasnovan je na razvijenosti regije. Mi želimo da se svi partneri u projektu podjednako razviju i onda zajedno da nastupamo na bilo kom tržištu, u ovom slučaju misli se o turističkom tržištu“, rekao je Nikola Nikšić, direkor Turističkog klastera Sveti Dimitrije (Klaster turističke mikroregije Grada Sremske Mitrovice).

festival4

Festival „Zvuci, ukusi i mirisi“ organizuju Klaster turističke mikroregije Grada Sremska Mitrovica i Grada Bijeljina, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, putem programa People to people kroz projekat ABDA Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope, koji finansira Evropska Unija. Vrednost organizovanja Sajma iznosi 25.000 evra.

Nakon održavanja Međunarodnog prodajnog turističkog eko etno festival „Zvuci, ukusi i mirisi tradicije“ u Sremskoj Mitrovici identični festivali će se održati i u još nekoliko gradova u Sbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

1

Ulaz na Međunarodni prodajni turistički eko etno festival „Zvuci, ukusi i mirisi tradicije“ je besplatan.

 

Možda Vam se svidi i