Sremska Mitrovica – Drugu godinu za redom, u okviru obeležavanja Dečije nedelje na Gradskom atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici danas je održana “Mala olimpijada”.

Na takmičenju koje je namenjeno deci Predškolske ustanove “Pčelica” učestvovalo je 190 mališana, od toga njih 160 iz objekata u gradu i 30 iz objekata u seoskim sredinama, odnosno iz objekata u Martincima, Bosutu i Šašinacima.

2

„U okviru Dečije nedelje Predškolska ustanova “Pčelica” organizuje niz aktivnosti, jedna od njih je i “Mala olimpijada”. Cilj današnje manifestacije jeste pre svega, razvijanje takmičarskog duha kod dece, zatim razvijanje fizičkih sposobnosti, brzine, spretnosti u okretnosti, ali ono što nam je svakako najvažnije jeste da se deca druže i da dan provedemo u jednoj lepoj atmosferi“, rekla je Miroslava Ilijić, direktor Predškolske ustanove “Pčelica”.

3

Deca koja su učestvovala na „Maloj olimpijadi“ jesu deca iz najstarijih starosnih grupa PU „Pčelica“, a takmičila su se u disciplinama kao što su savladavanje poligona sa preprekama, trčanje između prepreka, kotrljanje na strunjačama sa loptom u rukama i slično.

4

Možda Vam se svidi i