Sremska Mitrovica – U sportskom centru „Partizan“ u okviru Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica, povodom obeležavanja 120 godina od osnivanja ove ustanove, proteklog vikenda održan je Sportski dan za lica na izdržavanju kazne.

Reč je o fudbalskom turniru na kojem je učestvovalo pet najboljih ekipa dobijenih u kvalifikacijama koje su ranije održane. Ekipa koja je bila najbolja na ovom turniru jeste ekipa Drugog paviljona, drugo mesto zauzela je ekipa Prvog, a treće ekipa Četvrtog paviljona.

DSCN7195

U organizaciji Sportstskog dana, pored rukovodstva KPZ, učestvovala je i Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Savez „Sport za sve“ Vojvodina.

„Zadovoljstvo mi je što se jedna ovakva manifestacija održava u ovoj ustanovi i nadam se da će ona postati tradicionalna“, kratko je prokomentarisao Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ.

Načelnik Gradske uprave za kulturu, spot i omladinu, Ilija Nedić rekao je da je Sportski dan dobar način da se Kazneno popravni zavod otvori ka javnosti i naglasio da će lokalna samouprava i u narednom periodu sarađivati sa ovom ustanovom.

„Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu naredne godine će KPZ uputiti pomoć u vidu sportske opreme i rekvizita, a već sada imamo i neke ideje kako ćemo nastaviti saradnju i u 2016. godini“, rekao je Nedić.

DSCN7191

Sportski dan u KPZ Sremska Mitrovica prošao je u znaku fer pleja i dobre saradnje nekoliko institucija.

U sportskom centru “Partizan” u okviru Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovca postoji nekoliko sportskih terena koja osuđena lica svakog dana u period od dva sata mogu da koriste. Postoje dva fudbalska terena, rukometni teren, odbojkaški teren, teren za tenis i košarku, kao i sala u kojoj lica na izdržavanju kazne mogu da se bave sportom i rekreacijom i tokom loših vremenskih uslova. Svake godine u KPZ održi se od 10 do 12 raznih sportskih turnira, a prema statističkim podacima preko 10 hiljada osuđenih lica je samo tokom prošle godine posetilo zatvoreni deo sportskog centra Zavoda.

DSCN7158
Pobednici turnira

Možda Vam se svidi i