Sremska mitrovica – U saradnji Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić”, Gradske uprave za obrazovanje i Generali osiguranja danas je na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici organizovan bazar zdravlja pod nazivom “Mi čuvamo vaše zdravlje”.

U okviru bazara svim zainteresovanim Mitrovčanima pružila se prilika da potpuno besplatno izmere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, dobiju kraću masažu, ali i savete na koji način da vode zdraviji život.

gggggggggggggg

“Manifestaciji Novembarski dana pridružili su se učenici svih osnovnih i srednjih škola. Danas su na Gradskom trgu učenici naše Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić”, koji na autentičan način pokazuju ono što su do sada naučili u školi. Cilj današnje akcije izmđu ostalog jeste da učenici izađu iz okvira škole i da je svojim sugrađanima prezentuju na najbolji mogući način”, rekla je Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje prilikom posete bazara.

fffffffffffffffffff

Branislav Vuletić, pomoćnik direktora Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” je rekao da je ovaj bazar jedan vid obuke za učenike medicinske škole.

“Našu učenici kao budući zdravstveni radnici se kroz ovakve akcije obučavaju kako da primene zdravstveno vaspitni rad za koji se školuju, kako da priđu običnom čoveku, kako da uspostave komunikaciju i da vide u čemu je problem, a zatim i da daju pravi savet”, objasnio je Vuletić.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Vuletić je za kraj istakao važnost preventivnih pregleda kao nešto na čemu bi trebalo insistirati.

Mitrovčanima je danas između ostalog podeljen edukativni materijal.

Možda Vam se svidi i