Sremska Mitrovica – U okviru obeležavanja značajnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica i ove godine 16. oktobra obeležiće „Svetski dan hrane“. Pored Svetskog dana hrane, ceo oktobar mesec se obeležava kao mesec pravilne ishrane i to pod sloganom „Socijalna zaštita i poljoprivreda: prekidanje ciklusa
ruralnog razvoja“.

Tim povodom Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica (Centar za promociju zdravlja) po instrukcijama Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“ i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, raspisao je konkurs za likovne i literarne radove namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u celoj Republici Srbiji na temu „Od njive do tanjira“.

od njive do tanjira

Predstavljanje i nagrađivanje najboljih prispelih radova zakazano je za četvrtak, 15. oktobar u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 12:00 časova.

Nagrađeni radovi će biti prosleđeni referentnoj ustanovi IZZJZ Batut, gde će se na Republičkom nivou takođe takmičiti za najbolje.

Specijalista dr higijene Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica će nakon dodele nagrada u biblioteci održati i predavanje na temu „Pravilna ishrana“.

Možda Vam se svidi i