Sremska Mitrovica – Od juče je zvanično u funkciji novi sajt Grada Sremska Mitrovica sremskamitrovica.rs, na kojem se nalaze sve relevantne informacije o Gradu, radu lokalne samouprave, kao i niz drugih informacija bitnih kako za sve koji žive na teritoriji Grada, tako i za potencijalne investitore, domaće i strane.

Novi sajt donosi mnogo brojne novine, pa tako za razliku od prethodnog sajta sremskamitrovica.org, koji će biti u funkciji još samo nekoliko dana, ovaj sajt poseduje moderan navigacijski sistem, koji omogućava korisnicima da na jednostavan i brz način dođu do traženih informacija, a pored toga izdvojeno je i nekoliko rubrika, kao što su “Investirajte u Sremsku Mitrovicu” , “E uprava” i “Javne nabavke”.

sajt grada

“Na ovom sajtu želeli smo da stavimo naglasak na određene stvari koje se tiču samog Grada, a to su pre svega investicije, odnosno rubrika pod nazivom “Investirajte u Sremsku Mitrovicu”, gde potencijalni zainteresovani investitori kako domaći, tako i strani na jednom mestu mogu da dobiju što je moguće više informacija o tome šta ih očekuje ako dođu u Sremsku Mitrovicu”, rekao je Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Jokić je dodao da pored rubrike “Investirajte u Sremsku Mitrovicu” na sajtu je istaknuta i rubrika pod nazivom “E uprava”, koju Jokić navodi kao budućnost jedne moderne samouprave.

“Mitrovica je prošle godine dobila jednu prestižnu nagradu koja nas je poprilično obavezala da nastavimo da radimo u tom pravcu, a to je da smo najbrže rastuća elektronska uprava u Srbiji. Mi ćemo u narednom period nastaviti da radimo na daljem razvijanju “E uprave” i da ulažemo ozbiljne resurse u izradi aplikacija koje će našim građanima pomoći da na jedan jednostavan, efikasan način, pa i bez dolaska u prostorije lokalne samouprave ostvare svoje pravo”, objašnjava Jokić.

sajt grada1

Rubrike kao što su “Javne nabavke”, “Informator o radu” “Budžet”, “Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta” su takođe posebno akcentovane na novom sajtu, s obzirom da iz lokalne samouprave poručuju da je jedna od ideja vodija pri izradi sajta bila maksimalna transparentnost prema građanstvu.

Svoje mesto na sajtu našala je i Agencija za ruralni razvoj grada treba koje treba da pomogne pljoprivrednicima u ostvarivanju svojih prava, pre svega u segmentima koji se tiču određenih konkursa i sredstava koja se dodeljuju što od strane lokalne, pokrajinske, republičke administracije, tako i od strane Evropske Unije. Pored Agencije za ruralni razvoj i Savet nacionalnih manjina ima svoju rubruku.

sajt grada2

„Za Grad posedovanje ovako jednog modernog sajta je od izuzetne važnosti, s obzirom da informacije koje se ne nalaze uinformatičkom svetu, danas u 21. veku one gotovo da ne postoje. Mi smo se potrudili da napravimo takav sajt koji će funkcionalno i organizaciono biti lak za korišćenje svima i na kojem će građani na jedan jednostavan način moći da dođu do svih neophodnih informacija koje su im potrebne. Sajt se ogleda u velikom broju novina i nadam se da će s obzirom na iste građani koristiti na obostrano zadovoljstvo”, za kraj rekao je načelnik Jokić.

Sajt je izradila firma „Geolink“ iz Beograda, a po upustvima Direkcje za elektronsku upravu resornog Ministarstva.

Njegovo korišćenje omogućemo je i slabovidim osobama, a povezan je i sa nekoliko društvenih mreža, fejsbukom, tviterom i instagramom.

Sredstva za izradu sajta obezbeđena su iz budžeta Grada, a iznosila su 130.000 dinara.

Možda Vam se svidi i