Sremska Mitrovica – Danas je zvanično otvorena kupališna sezona na mitrovačkoj Gradskoj plaži, popularnim “Brionima”.

Početak kupališne sezone prvobino je zakazan pet dana ranije, tačnije 10. juna, ali je zbog nepovoljnih uslova da se peščani deo uredi na kratko odložen.

Od danas na “Brionima” biće aktivna i spasilačka služba koja će brinuti o bezbednosti svih posetioca plaže. Prema poslednjim analizama vode reke Save koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica ona je bakteriološki i hemijski ispravna za kupanje.

plaza1

U odnosu na prethodne, ove godine Gradska plaža nije posuta peskom, nego takozvanom frakcijom, granulatom veličine do 4mm. Razlog ove promene nalazi se u praktičnosti i činjenici da se ovakva podloga pokazala kao bolje rešenje.

Gradska plaža je prošle godine dobila jednu teretanu na otvorenom, a ove godine i drugu namenjenu profesionalnim sportistima, koji se bave “street workout-om”, sa jednom spravom namenjenoj osobama sa invaliditetom.

U okviru radova na uređenju plaže sa kupališnu sezonu postavljen je i određeni broj novih klupa za sedenje, a uređeno i 6 mesta za prodavce.

Za radove na uređenju Gradske plaže, iz gradskog budžeta, izdvojeno je 12 miliona dinara, a kupališna sezona zvanično će biti otvorena do 10. septembra.

Možda Vam se svidi i