Od danas nema grejanja

Sremska Mitrovica – Nakon 178 dana grejanja jutros je završeno sa grejanjem u Sremskoj Mitrovici. Zvanična grejna sezona će ipak trajati do 4. maja zbog najavljenog mogućeg zahlađenja.
JKP „Toplifikacija“ će 4. maja započeti prvu fazu remonta kada će iz tehničkih razloga Toplifikacija završiti grejnu sezonu.
Prethodna grejna sezona trajala je 178 dana, tokom kojih ni jednog dana nije bilo problema u isporuci toplotne energije.

slavko

“ Tokom grejne sezone nije bilo prekida, curenja na sistemu, problema sa energentima takođe nije bilo, a što se tiče isključenja, ona su se dešavala samo zbog dugovanja građana,“ rekao je Slavko Sladojević, direktor JKP „Toplifikacija“
Naplata dugovanja je nešto bolja nego predhodne godine. Ukupna dugovanja pravnih i fizičkih lica iznose 80 miliona dinara, dodao je Sladojević.

Toplifikacija nastavlja sa svojim redovnim radovima tokom godine a o daljem radu i planovima direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević najavio je da će ove godine Toplifikacija dati akcenat na naselje KPD, sve stambene zgrade u tom naselju biće opremljene sa kalorimetrima a u delu ulice Mileve Marić biće zamenjen jedan deo toplovoda.

Iz Toplifikacije najavljuju i sređivanje kalorimetra u naselju Stari Most a kalorimetri će ove godine biti ugrađeni i u naselju Orao, Sportski centar i Dekanske bašte.

Od investicija ove godine biće izdvojeno 75 miliona dinara, dok će se za naselje KPD izdvojiti 15 miliona dinara, rekao je Sladojević.

Od kraja grejne sezone JKP „Toplifikacija“ se nalazi u prvoj fazi remonta za nastupajuću grejnu sezonu. Početkom juna ulazi se u međufazu tokom koje će služba održavanja i kompletna tehnička služba izvršiti investicije koje su u planu „Toplifikacija“, da bi u drugoj fazi remonta, pred sam početak naredne grejne sezone balansirali sistem.

You May Also Like