Sremska Mitrovica – Danas je na Gradskoj plaži predstavljena nova biciklistička patrola Policijske uprave Sremska Mitrovica koja je formirana u okviru projekta „Bezbedno leto u Sremskoj Mitrovici“.

Policijsku upravu u Sremskoj Mitrovici prošle godine posetili su predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji i tom prilikom ovoj PU poklonili četiri bicikla sa kompletnom opremom namenjenim za realizaciju projekta, koji je podržan i od strane lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica.

Zahvaljujući ovom projektu našim gradom će tokom čitavog leta patrolirati policijski službenici na dvotočkašima.

biciklisticka patrola

Biciklističke policijske patrole sastojaće se od dva službenika policije i to od jednog policajca opšte nadležnosti i jednog saobraćajnog policajca koji će svoju dužnost obavljati na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovci i užem centru grada.

„Za sam početak projekta biciklistička patrola delovaće preventivno, deliće flajer u kojima se ukazuje na razvoj bezbednosne kulture kod građana u smislu zaštite njihove imovine, poštovanja saobraćajnih propisa, a nakon toga ko bude protivpravno kršio zakon pripadnici biciklističke patrole sankcionisati će sve prekršaje“, objasnio je Dragan Stojanac, zamenik načelnika odeljenja policije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici. On je dodao da će biciklistička patrola raditi svakog dana, a radno vreme zavisiće od vremenskih uslova i broja ljudi na području njihove nadležnosti.

IMG_20150618_111135

„Izuzetno nam je drago što smo mogli da podržimo ovaj projekat i jednu ovakvu aktivnost, pre svega zbog približavanja policije građanima, jer kada je policijsku službenik na biciklu bliži je i pristupačniji običnim građanima, a takođe i biciklistima, što je i sam cilj projekta, rad policije u zajednici“, ovom prilikom rekao je predstavnik Misije OEBS-a u Srbiji Stefan Vredemark.

Projekat „Bezbedno leto u Sremskoj Mitrovici“ osmislio je Vlada Vaselek oficir odeljenja policije u Sremskoj Mitrovici, a osim u našem gradu policijske biciklističke patrole ovog leta  u okviru sličnih projekata ordiniraće i u Beogradu, Novom Sadu i Pirotu.

 

Možda Vam se svidi i