Objavljen konkurs za upis srednjoškolaca

Sremska Mitrovica- Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole u Republici Srbiji za školsku 2015/16. godinu je objavljen, i od subote, 09. maja može se naći u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, “Službenog glasnika“ i „Zavoda za udžbenike“.

U konkursu se mogu naći detaljne informacije o uslovima upisa učenika u srednje škole, brazovnim profilima, područjima rada i smerovima u svim školama u Republici Srbiji, po upravim okruzima.

U konkursu su objavljeni opšti i posebni uslovi upisa, merila i način izbora učenika, informacije o upisu učenika sa smetnjama u razvoju, upis učenika starijih od 17 godina u prvi razred srednjih škola, zdravstveni uslovi, neophodna dokumenta za upis, kalendar upisnih aktivnosti, kao i spisak srednjih škola čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, verifikovanih rešenjem nadležnog organa za poslove obrazovanja.

U okviru Konkursa nalaze se i prijava za upis učenika u srednju školu, obrasci za unos želja učenika za upis u srednju školu, kao i primer popunjenog obrasca.

U konkursu je objavljen i kalendar upisnih aktivnosti. Izdavač Konkursa je Privredno društvo „Prosvetni pregled“ d.o.o.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učenici na završnom ispitu test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika polažu u ponedeljak, 15. juna 2015. godine, test iz matematike, u utorak, 16. juna 2015. godine, a kombinovani test u sredu 17. juna 2015. godine.

konkurs2

 

Sve važne informacije u vezi sa realizacijom završnog ispita u školskoj 2014/2015. godini, možete pročitati OVDE:

 

You May Also Like