Novinarki Ozona Danki Tufegdžić godišnja nagrada za priloge o poljoprivredi i selu

Sremska Mitrovica/Kukujevci – Novinarki radija Ozon, Danki Tufegdžić biće uručena godišnja nagrada za priloge o poljoprivredi i selu, na Festivalu novinara pod nazivom Selo-pres. Udruženje kulturnih stvaralaca Srbije Zavičaj i Redakcija Seoskih novina po osmi put organizuju Festival novinara koji prate selo i poljoprivredu pod nazivom Selo-pres. Festival se održava u subotu 10. oktobra 2015. godine u Kukujevcima kod Šida.

Danka Tufegdzić završila je u Beogradu Fakultet za kulturu i medije, smer novinarstvo, od 2013. godine radi kao novinar u radiju Ozon i kao dopisnik za Gazdinstvo.

Osim novinarke Danke Tufegdžić, godišnje nagrade za sveukupno informisanje o selu dobili su Jelena Subin, novinarka Večernjih novosti, za seriju tekstova o proizvodnji hrane i važnosti standarda, Zlatko Romić, urednik u Radio Subotici za emisiju Od setve do žetve, Mile Novaković, šef dopisništva RTS u Zrenjaninu, Slađana Jašarević, dopisnik BN Televizije iz istočnog Sarajeva, za priloge o društvenom životu i ekonomici sela i Tanja Lukić, novinarka RTV BN iz Bijeljine, za emisije o praćenju poplava u Semberiji.

Novinari - Srem

Žiri u sastavu prof. dr Miladin Ševarlić, predsednik Zadružnog pokreta Srbije iz Beograda, Čedomir Keco, urednik lista Gazdinstvo iz Novog Sada i Tihomir Nestorović, urednik RTV BN iz Bijeljine, dodelio je Nagradu za životno delo popularnom novinaru Televizije Bograd Kamenku Katiću povodom 55 godina njegove izuzetno bogate novinarske karijere i 80 godina života. Kamenko Katić, penzionerske dane provodi u sremskom selu Belegišu na Dunavu, ali ne prestaje da stvara i daje primer mladima kako se to dobroradi.U obrazloženju žirija za priznanje Kamenku Katiću, između ostalog, piše da je posle veštine u saopštenju prognoze vremena na beogradskoj televiziji pokazao umešnost, filigranski osećaj za televizijske zapise o ljudima, selima i običnom životu uz reku, njivu, pašnjake… zapravo, on čuva trenutke i ljude u vremenu koje se ne vraća.

Kao autor priloga nikada nije višak u kadru, niti svojim upadicama kvari priču. Naprotiv, to sve je sjajna celina. Ljudi ga poštuju i hvale i što je najvažnije ne zaboravljaju.

Za višegodišnji primeran novinarski rad u kome se posebno ispoljilo informisanje o selu i poljoprivredi određene su nagrade Zlatno zrno Srbije. Ovu nagradu su dobili Milan Ćulibrk, glavni urednik NIN-a iz Beograda, za kolumne o ekonomiji, Petar Vejinović, urednik u Radio Šidu za emisije o selu i Tanja Dimitrić Mijailović, šef dopisništva RTS-a u Šapcu, za priloge o životu sela.

Agroservis

You May Also Like