Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je danas novi Konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća, namenjen bračnim i vanbračnim parovima iz Vojvodine. Ukupan iznos sredstava koja se dodeljuju iznosi 68 miliona dinara.

„Ideja koja je izrodila ovaj Konkurs trebalo bi da predstavlja šansu pruženu mladim ljudima koji nemaju dobre izglede za rešavanje stambenog pitanja u gradu. Ona je podsticaj za korišćenje potencijala sela i napuštenih kuća, kao razvojne šanse u Vojvodini i celoj Srbiji“, rekao je Vasin na konferenciji za novinare.

On je dodao da se i ovogodišnji konkurs sprovodi preko Zavoda za ravnopravnost polova, te da ima dve svrhe – prelazak parova iz grada u selo ili njihov ostanak na selu.

kuca-selu-slika-335598

„Uspeh prethodnog konkursa stvara obavezu da se on i ove godine ponovi, te da bude uvršten kao stalna aktivnost Pokrajinske vlade i Sekretarijata, jer očigledno postoji veliko interesovanje. Veliko interesovanje javnosti i medija za ovu aktivnost doprinelo je umnogome afirmaciji osnovnih ciljeva konkursa. Za ovu namenu obezbeđena su dodatna sredstva, tako da je ukupan iznos sredstava po konkursu ove godine 68 miliona dinara“, istakao je Vasin.

Prema njegovim rečima, Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjen je supružnicima i vanbračnim partnerima sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu.

Učesnici Konkursa mogu biti supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, koji ujedno mogu da apliciraju samo sa jednom prijavom.

Visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od milion dinara. Parovi će moći da predaju svoje prijave do 10. septembra 2015. godine.

Tekst konkursa možete videti OVDE.

Izvor: rtv

Možda Vam se svidi i