Sremska Mitrovica – Cena gasa za domaćinstva u Srbiji biće niža za 8,5 odsto od 1. oktobra, i ovo će biti treće smanjenje cene gasa u ovoj godini, sopštilo je Javno preduzeća “Srbijagas”.

Ova informacija porvrđena je i iz Javnog preduzeće za distribuciju prirodnog gasa „Srem-gas“ Sremska Mitrovica, koje je izdalo saopštenje u kome se navodi da je doneta Odluka o promeni cene prirodnog gasa za javno snabdevanje, i da je ovom odlukom utvrđena cena prirodnog gasa za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava javnog snabdevača prirodnog gasa JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

„Cena prirodnog gasa za javno snabdevanje iskazana je po tarifama utvrđenim Metodologijom za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje, po kojoj nova cena gasa za kategoriju domaćinstva iznosi 39,33 din/m³, dok za kategoriju privreda nova cena iznosi od 36,31 din/m³ do 37,00 din/m³, u zavisnosti od kategorije“, navodi se u saopštenju.

Odluka o promeni cene prirodnog gasa za javno snabdevanje, po dobijanju saglasnosti Agencije za energetiku Republike Srbije, objavljuje se u Službenom glasniku Republike Srbije, a primenjuje se od 1. oktobra 2015. godine.

Prvo pojeftinjenje gasa u ovoj godini bilo je početkom juna meseca, kada je cena gasa bila niža za oko 5 odsto. Gas je zatim ponovo pojeftinio samo mesec dana kasnije, odnosno 1. jula i to u proseku za 11,2 odsto.

PROMENA CENE GASA OD 1.10.2015.-page-001

 

Možda Vam se svidi i