Sremska Mitrovica – U selu Noćaj prethodnih dana zvanično je oformljen odbojkaški klub “Mačva”, namenjen deci školskog uzrasta.

U cilju da Sremska Mitrovica postane centar ženske odbojke u Srbiji, Odbojkaški savez grada Sremska Mitrovica, pre nešto više od dve godine napravio je projekat koji bi trebao da dovede do ostvarivanja pomenutog cilja. Poslednji realizovan korak jeste, upravo pokretanje odbojkaške sekcije i formiranje odbojkaškog kluba “Mačva” u Noćaju.

Slobodan Stoiljković, član upravnog odbora Gradskog odbojkaškog saveza grada i predsednik Gradskog ženskog odbojkaškog kluba “Eaton Srem Tempo”, objasnio je da je formiranje jednog sportskog kluba u manjoj seoskoj sredini izuzetno važno za svu decu kako iz tog sela, ali i iz sela u okolini, napominjući da će pored dece iz Noćaja ovde odbojku trenirati i deca iz Ravnja, Salaša Noćajskog, Radenkovića, ali i iz drugih sela.

odbojka

Šarić Petar, profesor fizičkog vaspitanja i jedan od trenera u klubu “Mačva” kratko je rekao da je bavljenje bilo kojim sportom značajno za pravilan psihofizički razvoj dece i dodao da će treninzi deci predstavljati lep povod za druženje. “Deca su zainteresovana za sport, a mi ćemo se truditi da im u svemu izađemo u susret”, za kraj je rekao Šarić.

Odbojkaški klub “Mačva” ove godine će se takmičiti u kategoriji škola, a već sledeće godine u Drugoj Vojvođanskoj ligi.

odbojka1

Možda Vam se svidi i