Naplata potraživanja „Vodovoda“ preko 90 odsto

Sremska Mitrovica – Na konferenciji za medije koja je juče održana u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ u Sremskoj Mitrovici između ostalog bilo je reči i o naplati potraživanja duga ovog preduzeća.

Kako je rečeno iz uprave „Vodovoda“ naplata potraživanja je dosta dobra i kreće se preko 90 odsto, tačnije oko 95 odsto. U odnosu na prethodne godine što se naplate usluga ovog preduzeća tiče situacija je poboljšana u kategoriji pravnih lica, dok je u kategoriji domaćistava naplata standardno dobra.

Prema pokazateljima Službe za obračun i naplatu fizička lica za isporučenu vodu duguju „Vodovodu“ oko 30 miliona dinara. Najviše njih, preko 80 odsto duguje iznos do 3000 dinara, ali kako naglašavaju iz ovog preduzeća i pored toga naplata računa kod ove kategorije potrošača je relativno visoka i iznosi 97 odsto.

vodovod_sremska_mitrovica

Što se tiče pravnih lica, kod njih je naplata preko 90 odsto, što je posledica pre svega plaćanja starog duga. Ukupno gledano ova kategorija potrošača duguje oko 45 miliona dinara.

Ukoliko potrošači imaju dug veći od 3000 dinara korisnici dobijaju opomene pred usključenje, a kako ne bi i došlo do samog isključenja i kako bi u što većoj meri izašli svojim potrošačima u susret sa plaćanjem računa JKP „Vodovod“ je omogućio isplatu duga na više mesečnih rata.

Takođe, ovo preduzeće ima praksu da socijalno ugroženim stanovnicima ne naplaćuju potrošenih pet metara kubnih vode po članu domaćinstva.

You May Also Like