Sremska Mitrovica – Kroz program letnjeg održavanja saobraćajnica Grada Sremska Mitrovica juče su počeli radovi na izgradnji saobraćajnice u delu Sremske ulice u Laćarku.
Završetak radova se očekuje u narednih 3 do 4 dana, a njihova ukupna vrednost iznosi oko 2 miliona dinara.

“Naš zadatak je da se odradi drugi deo Sremske i deo Školske ulice čime bi zaokužili jedan deo radova i podigli kvalitet života građana u ovom delu naseljenog mesta Laćarak”, rekao je Vladimir Petković, načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove.

2

Petković je kazao da je programom letnjeg održavanja obuhvaćena izgradnja i rekonstrukcija još 11 saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, od Laćarka, preko Šišatovaca, do Zasavice i Noćaja.

Za radove na letnjem pojačanom održavanju saobraćajnica iz budžeta Grada prvenstveno su bila izdvojena sredstva u iznosu od 100 miliona dinar, međutim nakon rebalansa budžeta Grada izdvojeno je još dodatnih 20 miliona.

“Ono što nameravamo naredne godinejeste  da za ove radove izdvojimo veća sredstva, negde oko 300 miliona dinara ukoliko to budžet Grada bude mogao da “istrpi”, plan nam je da saniramo sve saobraćajnice u naredne 3 do 4 godine”, objasnio je Petković.

“Ovo je druga rekonstrukcija saobraćajnice koju Grad Sremska Mitrovica izvodi na teritoriji Laćarka, i mi smo veoma zadovoljni saradnjom koju Mesna zajednica Laćarak ima sa Gradom. Radovi na izgradnji saobraćajnice, ukupno negde oko 500 metara, mnogo će značiti meštanima ovog dela sela koji do sada nije bio komunalno opremljen”, rekao je predsednik saveta Mesne zajednice Laćarak, Dejan Umetić.

1

Deo Laćarka u kojem se nalazi Sremska ulica nastao je mahom naseljavanjem izbeglica nakon raspada Jugoslavije, devedestih godina i od tada, pa do sada nije postojala asfaltirana saobraćajnica.

Možda Vam se svidi i