Sremska Mitrovica- „Železnice Srbije“ su najavile da će 19. februara početi rekonstrukcija pruge Beograd-Šid-državna granica.

Radovi obuhvataju rekonstrukciju građevinske i elektrotehničke infrastrukture po desnom koloseku između stanica Golubinci i Ruma, uključujući i stanicu Putinci.

Ovu informaciju potvrdili su i iz mitrovačke železničke stanice, i dodali, da su vozovi, koji su svakodnevno saobraćali na relaciji Beograd-Šid-državna granica, kasnili u proseku 15 minuta.

„Ova deonica je sporna već duže vreme i voz iz Beograda u Sremsku Mitrovicu stiže 15 minuta kasnije, nego što je planirano redom vožnje.Nakon najavljenog remonta, to se više neće dešavati“, rekao je dežurni disprečer, dodajući da se u toku radova red vožnje neće menjati.

Radovi, vredni 48,7 mil USD, će biti finansirani iz dela državnog kredita Ruske Federacije, dok su „Železnice“ obezbedile učešće od 15%.

Materijal za izgradnju gornjeg stroja biće nabavljen i finansiran iz kredita EBRD u iznosu od 14 mil EUR.

Ukupno će biti rekonstruisano 18 km koloseka na otvorenoj pruzi i 4 koloseka u stanici Putinci, gde će biti ugrađene i četiri nove skretnice. Biće rekonstruisano i šest putnih prelaza preko oba koloseka.

Po projektu CIP Beograd, radovi su povereni ogranku ruske kompanije „RŽD International“ u Beogradu.

izvor: Gde investirati

Možda Vam se svidi i