Sremska Mitrovica – Sremski i mačvanski poljoprivrednici, poljoprivrednici iz Banata, Bačke i Pocerine juče su najavili blokadu saobraćajnica, auto – puteva i mostova. Prema najnovijim informacijama, blokade se odlažu, a biće sprovedena samo protestna vožnja.

U kratkom razgovoru sa Zlatanom Đurićem, predsednikom Unije poljoprivrednih proizvođača Sremska Mitrovica došli smo do informacija, da su sinoć u večernijm satima stigle naznake iz Ministarstva poljoprivrede da će se poljoprivrednicima izaći u susret i ispuniti neki od zahteva koji su im upućeni. Upravo zbog tih informacija blokada saobraćajnica, auto – puteva i mostova preinačena je u protestnu vožnju. Đurić, ipak, nije isključiv po pitanju blokada nagoveštavajući da će se one sprovesti ukoliko im se ne ispune zahtevi.

U Sremskoj Mitrovici prema informacijama iz Unije poljoprivrednici će se okupiti za sada na dve lokacije i to na kružnom toku na Rumskoj Malti i na raskrsnici u centru Kuzmina.

2

Glavni razlog protesta i jedan od najvažnijih tačaka zahteva predatog Ministarstvu jeste interventni otkup i cena tovljenika. Poljoprivredni proizvođači zahtevaju da otkupna cena tovljenika bude minimalno 185 dinara za kologram, oni takođe traže da se reguliše uvoz mesa, da se subvencije isplaćuju redovno, ali i da dobiju odgovore na pitanje ko koči izvoz mesa iz Srbije u Rusiju, kada dovoljnih količina mesa za izvoz ima.

3

Možda Vam se svidi i