Na Festivalu uličnih svirača Vuk Muškinja iz Sremske Mitrovice

Tradicionalna kulturna manifestacija, Festival uličnih svirača, koja će ove godine biti održana jubilarni 15. put u Novom Sadu prvog vikenda septembra.
Nakon raspisanog konkursa i prijava svirača, Umetnički odbor i Savet građana odabrali su pobednike konkursa za učešće na Festivalu.

Na 15. Festivalu uličnih svirača nastupiće i 14 umetnika i umetničkih grupa, koje je žiri Festivala odabrao od više od 100 prijavljenih na ovogodišnji konkurs.
Vuk Muškinja iz Sremske Mitrovice, prošao je odabir i predstaviće sebe i Grad zajedno sa 14 odabranih svirača na ovom Festivalu.

Facebook-header-10

– Vuk Muškinja, iz Sremske Mitrovice, akademski je slikar koji voli da nastupa na ulici; odličan je gitarista i pevač; na repertoaru ima numere na grčkom, rumunskom, bugarskom, portugalskom.

10994159_455062874657574_77347449623875772_n

Nastup na 15. Festivalu uličnih svirača potvrdili su američki majstori svinga Phat Cat Swinger iz Kalifornije i beogradski džez bend Belgrade Dixieland Orchestra.

Ovogodišnje, 15. izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 3. do 5. septembra, u Novom Sadu. Festival organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Naftne industrije Srbije.

You May Also Like