Sremska Mitrovica – Multinacionalna kompanija „Luvata“ koja već nekoliko meseci uspešno realizuje proizvodnju u Sremskoj Mitrovici u narednom periodu mogla bi da uvede još jednu proizvodnu liniju i zaposli još radnika.

Da li će do uvođenja nove proizvode linije zaista doći u narednom periodu, prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića zavisi isključivo od rada lokalne samouprave, ali i Vlade Republike Srbije u narednih mesec/dva dana.

„Pre desetak dana Vlada Republike Srbije donela ja novu uredbu vezanu za podsticajna ulaganja. Na osnovu toga, ali i ranijih razgovora koje smo imali sa predstavnicima kompanije „Luvata“ o nastavka investicija u 2015/2016 godini sa novom količinom ljudi koje oni planiraju da zaposle, postoji mogućnost da će fabrika „Luvate“ u Mitrovici dobiti novu proizvodnu liniju. Da li će doći do realizacije ovog projekta u Srbiji ili će se realizovati u Slovačkoj ili Mađarskoj zavisi pre svega od našeg rada i rada Vlade Republike Srbije u narednih mesec/dva dana“, rekao je Nedimović.

On je dodao da očekuje najbolje, da su prvi pokazatelji dobri i da postoji velika zainteresovanost od strane „Luvate“ za nove investivije u Mitrovici.

„Mi se takmičimo sa nekoliko zemalja da dobijemo ovaj proizvod, novu proizvodnu liniju, koja bi donela još najmanje 250 – 300 novih radnih mesta. Ono što je dobro to je što sada imamo alat i kao država i kao grad čime možemo da se upustimo u aktivnu borbu sa gradovima iz Slovačke i Mađarske“, objasnio je Nedimović i za kraj dodao da se nada najboljem jer je upravo Luvata jedna od fabrika koja će predstavljati budućnost Sremske Mitrovice.

Multinacionalna kompanija “Luvata”, koja se bavi izradom delova za automobilsku i građevinsku industriju, deo je “Nordik kapital grupe”, sa sadištem u Londonu, ima fabrike na većini kontinenata širom sveta i proizvodi toplotne izmenjivače koji se koriste u automobilskoj i građevinskoj industriji.

Možda Vam se svidi i