Sremska Mitrovica – Sredinom jula meseca, sportska organizacija ”Srećno srce” iz Sremske Mitrovice otpočela je sa realizacijom projekta “Vreme je za vežbanje”.

Ovaj projekat podrazumeva besplatne časove pilatesa za sve zainteresovane sugrađanke. Časovi se održavaju u fiskulturnoj sali osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici i to ponedeljkom, sredom i petkom sa početkom u 20:00 časova.

Prema rečima Mirjane Dokić, master profesora fizičkog vaspitanja i sporta, zainteresovanost Mitrovčanki za časove pilatesa je velika. Za sada na spisku dama koje dolaze na časove ima preko 60 imena.

“Zainteresovanos naših dama za učestvovanje u projektu je dobra. Pretežno su to žene srednjih godina. Prosečna starost je negde između 35 i 45 godina”, rekla je Dokić.

pilates

Cilj projekta je podsticaj žena da se uključe u program rekreacije koji za rezultat ima blagotvoran i pozitivan učinak na kompletno zdravlje pojedinca. Opšti cilj planiranog programa jeste unapređenje zdravstvenog statusa i kvaliteta života, kao i podizanje svesti o značaju i pozitivnim uticajima sistematskog rekreativnog vida vežbanja.

Pokrovitelji projekta su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a realizator Sportska organizacija „Srećno srce“. Časove pilatesa će voditi master profesori fizičkog vaspitanja i sporta Mirjana Dokić i Zorana i Gordana Stanišić.

Predviđeno je da projekat traje do septembra. Prijave na sledeće telefone: 0692688701 (Mirjana), 0642338344 (Zoka) i 0644325957 ili preko facebook profila Sportska organizacija „Srećno srce“.

Možda Vam se svidi i