Sremska Mitrovica – U subotu, 7. februara, u Narodnoj biblioteci Srbije održan je Svečani koncert prvonagrađenih učenika takmičenja „Slavenski“ na kojem su učestvovale i dve učenice Muzičke škole „Petar Krančević“.

Na koncertu su nastupili najbolji učenici sa ovog takmičenja, a Mitrovčanke, Katarina Vlaović, učenica prvog razreda klavira u klasi Milde Kuzminac i Biljana Beara, učenica šestog razreda flaute u klasi Tatjane Miljković, dobitnica i nagrade za najbolje izvedenu zadatu kompoziciju su se predstavile sjajnim izvođenjem kompozicija.

koncert

7. klavirsko i 1. takmičenje flautista „Slavenski“ je održano od 23. do 27. decembra 2014. i učenici Muzičke škole su osvojili značajne nagrade.

Prve nagrade su osvojile: Katarina Vlaović i Nina Karastanković (klavir ), Isidora Kozlina, Milica Šeik i Biljana Beara ( flauta ), druge nagrade: Nataša Ilić, Kristina Katić i Igor Aničić ( klavir ), Nina Tomašević ( flauta ), a treće nagrade: Sofija Radojević, Jelena Bucalo i Zoran Mahovac ( klavir ). Učenici instrumente uče u klasama prof. Milde Kuzminac – koja je bila i član žirija na ovom takmičenju, prof. Jelene Lazić i prof.Tatjane Miljković. Klavirski saradnik flautistima je bila prof. Sanja Nađfeji.

Možda Vam se svidi i