Sremska Mitrovica – Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje da će do nedelje, 26. jula, u većini mesta biti veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni.

Sunčano i veoma toplo biće i u Sremskoj Mitrovici pa je tako za sredu, 23. jul najavljena temperatura oko 35, a već za četvrtak, 24. jul najavljeno je 37 stepeni Celzijusovih.

Kako smo saznali od dežurnih lekara iz Službe hitne pomoći, Mitrovčani se uglavnom pridržavaju saveta i pravila koja važe kada su visoke temperature, pa je i broj pregleda koji obavljaju ovih dana uobičajen.
Tokom protekla 24 sata, pomoć su najviše tražili hronični bolesnici, a lekari su obavili oko 70 pregleda, i kako kažu većih problema nije bilo.

Uz savet da bez preke potrebe ne izlaze napolje u najtoplijem delu dana, od 11:00 do 16:00 časova, dežurni lekari apeluju na građane da unose dovoljnu količinu tečnosti, da borave u hladovini ili klimatizovanim prostorijama, kao i da se, ukoliko moraju da borave napolju, od sunca zaštite laganom odećom i kapom.

Možda Vam se svidi i