Sremska Mitrovica – Sremskomitrovački penzioneri, prema rečima Mirjane Treskanice, predsednice Udruženja penzionera Grada Sremska Mitrovica, u poslednje vreme pokazali su sve veću zainteresovanost za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji.

Po pravilu, penzioneri su najviše zainteresovani za odlazak u banje i to u najvećoj meri oni penzioneri čiji bračni partneri već putuju u banje zahvaljujući Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje koje je obezbedilo besplatan boravak u banjama za oko 150 mitrovačkih i šidskih penzionera.

“Vaučer od 5.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji za jednog penzionera znači dosta uzimajući u obzir kolike su nam penzije”, rekla je Treskanica.

penzioneri

On je objasnila da zahvaljujući PIO fondu, oko 55 penzionera iz Sremske Mitrovice i Šida 2. septembra putuje na Zlatibor, dok će u banju Januković otputovati oko 100 penzionera podeljenih u dve grupe, jedna putuje 2. a druga 12. novembra.

“Oni koji se raspituju u našem Udruženju i koji žele da dobiju vaučere su najvećim delom bračni partneri panzionera koji već putuju u banje, što je nekako i logično, penzije su male i teško da bi od njih dva penzionera mogla zajeno da odu na odmor, ovako, uz pomoć PIO fonda i vaučera i to je nekako moguće”, kazala je Treskanica.

Prema rečima premijera Srbije, Aleksandra Vučića do sada je u Srbiji vaučere za subvencionisani odmor zatražilo oko 7.800 građana. Oni svoje vaučere mogu iskoristiti za odmor u nekom od 230 objekata širom Srbije.

Vaučere od 5.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji mogu dobiti penzioneri, ratni invalidi, nezaposleni građani i građani sa primanjima do 60.000 dinara.

Više informacija možete dobiti OVDE.

Možda Vam se svidi i