Sremska Mitrovica – Beogradska firma “Delta agrar d.o.o” na čijem čelu je Miroslav Mišković počela je sa pripremama za kupovinu sremskomitrovačkog preduzeća za proizvodnju i izvoz voća “Pinki”.

Informaciju da Delta agrar namerava da kupi sremskomitrovački „Pinki“ iz stečaja, danas je za medije potvrdio i gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

VOCARSTVO1

Nedimović je rekao da je zainteresovansost za kupovinu “Pinki-ja” pokazao “Delta agrar d.o.o.” koji je u sastavu “Delta Holdinga”, a prisutan u agrobiznisu od 1993. godine.

Prema Nedimovićevim rečima ideja investitora je da na južnim padinama Fruške gore oživi više stotina hektara plantaža voća.

Gradonačelnik očekuje da će u narednim godinama, kako na osnovu zemljišta koje će „Pinki“ prodati, tako i na osnovu posebnog programa koje će grad uraditi za poljoprivredno zemljišta, na južnim padinama Fruške gore više stotina hektara biti namenjeno za višegodišnje zasade, konkretno, za voćarstvo.

Stečajni proces „Pinkija“ vodi se od 2011. godine, a tokom prošle godine imenovan je i novi stečajni upravnik koji treba da završi obiman posao razgraničenja poljoprivrednog zemljišta sa državom jer „Pinki“ u postupku pred Republičkim geodetskim zavodom treba da validnim ugovorima dokaže vlasništvo nad oko 200 hektara zemljišta.

Trenutno je u toku postupak kontrole razgraničenja, nakon čega će biti doneto rešenje o razgraničenju, pa prodaja iz stečaja.

Ukupno je reč o oko 1.200 hektara zemljišta. „Pinki“ je na 1000 hektara bio samo korisnik, dok je država i dalje vlasnik zemljišta.

Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i