Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Dečije nedelje, članovi saveta Mesne zajednice Laćarak danas su posetili objekat predškolske ustanove „Čuperak“ u Laćarku.

Pored malih poklona koje su podelili mališanima, Mesna zajednica je kao najveći poklon ovoj predškolskoj ustanovi danas obezbedila jedan „drvengrad“.

vrtic2

„Na nama odraslima je da obezbedimo što bolje i kvalitetnije uslove za boravak dece u vrtićima. Predškolska ustanova „Pčelica“ se trudi i radi na tome, a naravno da nam u tom poslu pomaže i lokalna samouprava, mesne zajednice, kao i roditelji“, rekla je Miroslava Ilijić, direktor Predškolske ustanove „Pčelica“.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali članovima saveta Mesne zajednice Laćarak i naglasila da dobra saradnja između predškolske ustanove i mesne zajednice traje već godinama i izrazila nadu da će tako ostati i u narednom periodu.

„Mesna zajednica je prepoznali naše potrebe i učestvuju u životu i radu naše ustanove. Danas su nam obezbedili novi „drvengrad“, nešto ranije su popravili stari, uredili dvorište, redovno nam kose travu, a u planu im je i da postave kamere za nadzor na samom objektu“, rekla je Ilijić.

vrtic3

Ispred savet Mesne zajednice Laćarak, Vojislav Mirnić rekao je da se nastavlja dobra saradnja sa Predškolskom ustanovom „Pčelica“ i ponovo najavio da se do kraja ove godine očekuje i početak radova na izgradnji novog objekta vrtića u Laćarku.

„Pomoć ne samo naše mesne zajednice, već i ostalih je veoma značajna za Predškolsku ustanovu „Pčelica“ s obzirom na ekonomsko – finanijske okolnosti koje ih prate, mi ćemo im uvek biti na raspolaganju u onoj meri u kojoj nam to mogućnosti dozvoljavaju“, rekao je Mirnić.

vrtic1

Broj mališana u Laćarku iz godine u godinu raste, trenutno u objektu „Čuperak“ svakodnevno boravi oko 160 mališana, dok u prostorijama Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“ boravi još njih 70ak.

Možda Vam se svidi i