Sremska Mitrovica – Različitim aktivnostima u mnogim gradovima širom Srbije, pa tako i u Sremskoj Mitrovici juče je obeležen Međunarodni dan mladih.

Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica i Ženska inicijativa „Jefimija“ juče su organizovali malu uličnu akciju u okviru koje je postavljen štand, deljeni su leci i drugi promotivan materijal, sa ciljem da se svi Mitrovčani, a pre svega mladi sugrađani upoznaju sa aktivnostima i programima koji se realizuju u okviru Kancelarije za mlade, kako u saradnji sa drugim organizacijama, tako i samostalno.

medjunarodni dan mladih
Foto: facebook/Ženska inicijativa Jefimija

Prema rečima Nenada Radmanovića, koordinatora KZM, jučerašnji dan je bio dobra prilka da se mladi Mitrovčani malo bolje upoznaju sa dosadašnjim radom Kancelarije, ali ne samo to, nego i da daju svoje sugestije, primedbe i predloge kako bi rad Kacelarije i u budućnoti bio uspešan.

Datum obeležavanja Međunarodnog dana mladih određen je za 20. januar 2000. Rezolucijom 54/120 Generalne skupštine Organizacije ujedinjenih nacija, a prema preporuci sa Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu održane od 8. do 12. avgusta 1998. u Lisabonu.

Dan je zamišljen kao prilika da se skrene pažnja na pitanja mladih širom sveta. Koncerti, radionice, kulturne manifestacije i skupovi koje organizuju državne vlasti i omladinske organizacije održavaju se širom sveta u čast ovog dana.

 

Možda Vam se svidi i