Sremska Mitrovica – Marko Ćelap, učenik drugog razreda OŠ “Triva Vitasović Lebarnik” iz Laćarka, pobednik literarnog konkursa koji je raspisala lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica na temu „Imam pravo da maštam – ja sam gradonačelnik“ danas je posetio Gradsku kuću i družio se sa Branislavom Nedimovićem, gradonačelnikom Sremske Mitrovice.

Konkurs „Imam pravo da maštam – ja sam gradonačelnik“ raspisan je u drugoj polovini novembra i to za učenike drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada, a povodom obeležavanja Svetskog dana deteta. Od mnoštvo pristiglih radova Markov je proglašen najboljim, a kao nagradu on je osvojio druženje sa gradonačelnikom, posetu Vatrogasnoj jedinici, godišnju kartu za utakmice “Mega Leksa”, besplatno klizanje tokom cele klizališne sezone i novogdišnji poklon paket.

Sastanku sa gradonačelnikom Marko nije dozvolio da prisustvuju ni njegovi roditelji, ni učiteljica jer kako je rekao imali su o važnm stvarima da pričaju. Sa gradonačelnikom on je razgovarao o školi, simpatiji, o tome šta bi želeo da bude kada poraste i šta bi voleo da promeni u Gradu.

“Deca su toliko čista, kreativna, toliko imaju želje i volje za svim da je to prosto neverovatno. Na nama je da učimo od njih, jer oni imaju mnogo ideja, a mi samo treba najbolje od njih da iplementiramo i pokušamo da stvorimo Sremsku Mitrovicu mnogo boljim mestom za življenje nego što je ona to bila prethodnih decenija”, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Markov pobednički sastav:

“Imam pravo da maštam-ja sam gradonačelnik”

Ja sam gradonačelnik u mom Gradu. Vole me svi, najviše deca. Doneo sam pravilo da deca u školi nemaju kontrolne zadatke, zato što oduzimaju vreme. U školu se ide samo posle podne, teško se ujutro ustaje. Mame i tate ne moraju ići na posao, moraju biti kući sa decom, a za to primaju platu. Bake i deke svoje unuke moraju svake nedelje da vode na picu i sok i da idu u pozorište sa njima. Ceo grad mora da bude lep i čist.
Imam ja još puno toga da radim i promenim, ali sad nemam vremena, idem da se igram. I gradonačelnici se igraju.

Možda Vam se svidi i